Збиття чотирьох ворожих винищувачів: Ігнат розповів про наслідки для РФ

Авіація Росії за два дні втратила чотири винищувачі – три Су-34 та один Су-35, які надокучали КАБами на східному напрямку. Окупанти після чергової поразки на фронті проводять радіолокаційну розвідку, шукають, де ж і що їх знищило. 

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.  

“Як це було і в попередні рази – вони вивчають, піднімають А-50, Іл-22 і проводять радіолокаційну розвідку, шукають, де ж і що їх знищило. Так противник робив і в ці дні, намагався виявити наші системи, де вони перебувають. Застосовував літаки дальнього радіолокаційного виявлення і також запускав протирадіолокаційні ракети Х-31П поряд із КАБами. Обстріл КАБами звісно продовжувався, але вже абсолютно не так інтенсивно, як при цих подіях щодо Авдіївки”, – пояснив він.

Ігнат також прокоментував, чи могли катапультуватися російські пілоти. Він зауважив, що тут треба дані української розвідки.

“Катапультувався і вистрілила катапульта – це не значить, що пілот вижив при цьому катапультуванні. Відбувається процес збивання літака, зенітна ракета прошиває тисячами вражаючих елементів літак. Відповідно, є шанси вижити у пілота, але є і не вижити. Міністерство оборони Росії, чи міністерство нападу, як їх називають, не визнає жодного у їхніх зведеннях. Але в пабліках з'являються певні елементи “зради”, покривають перемогою з Авдіївки свої втрати”, – резюмував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, Коваленко прокоментував збиття чотирьох літаків РФ.

Керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк пояснила, як це вплине на ситуацію на фронті.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *