ЗСУ стануть невидимими для ворожих приладів: у Міноборони розробляють антитепловізійну накидку

У Міноборони України розробляють спеціальну антитепловізійну накидку, яка допоможе українським бійцям залишатися непомітними для російських тепловізорів та приладів нічного бачення.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Очікується, що накидка поглинатиме інфрачервоне випромінювання. У разі успішного завершення розробок цей виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення. 

Наразі в Центральному управлінні вже тестують п’ять зразків різних тканин.

“Специфіка в тому, що нам необхідно створити матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та матиме низьку теплопровідність. Наша мета – якомога надійніше замаскувати військових і техніку від ворога”, – зауважив заступник Міністра оборони Віталій Половенко.  

У Міноборони кажуть, що складність у виборі тканини полягає в тому, що матеріали для анти-тепловізійної накидки повинні бути гнучкими та стійкими до навколишнього середовища: атмосферних опадів, не вигорати на сонці, мати маскувальні властивості на місцевості. Тож тестування тривають. 

Зазначається, що від початку року в Центральному управлінні вже затвердили шість удосконалених зразків одягу: зимові рукавички, куртки, утеплені штани, термобілизну та футболки.

Нагадаємо, раніше в Україні з'явився перший сертифікований бронежилет для жінок-військових. Він має вигнуту бронеплиту, звужені плечі та розширений низ. Його розробила компанія “Українська броня”. Зразок затвердили після двох етапів випробувань.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *