Після захоплення Авдіївки росіяни просуваються далі – деталі від ISW

Російська окупаційна армія нещодавно просунулася на захід та північний захід від Авдіївки на Донеччині. Загарбники продовжили свій наступ у цьому районі 28 лютого.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Відео з геолокацією за 28 лютого показує, що війська РФ нещодавно просунулися на південний схід від Орлівки, яка розташована на захід від Авдіївки. Крім того, геолокація за 27 лютого показує, що росіяни також просунулися в районі буреломів на південь від Степового, що на північному заході від Авдіївки.

Протягом минулої доби позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки – в районі Новобахмутівки, Степового та Бердичів; на захід від Авдіївки – біля Орлівки та Тоненького; на південний захід від Авдіївки – в районі Первомайського та Невельського.

Тим часом в ЗСУ, наголошують в ISW, зауважують, що українські сили стабілізували лінію оборони безпосередньо на захід від Авдіївки. Крім того, представник ОСУВ “Таврія” Дмитро Ліховий заявив, що Сили оборони вирішили встановити лінію оборони вздовж лінії Тоненьке-Орлівка-Бердичі, де місцевість та кілька водоймищ сприятливі для оборонних операцій. Крім того, з його слів, ЗСУ блокували поступ Росії на околицях Орлівки.

Нагадаємо, у ЗСУ повідомили, що росіяни заблоковані біля Орлівки неподалік Авдіївки. Там окупанти намагалися просуватись за підтримки артилерії, мінометів, FPV-дронів та авіації.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *