Похорон Навального у Москві: як відбувалося прощання і що казали росіяни (фото, відео)

У Москві на Борисовському цвинтарі поховали опозиціонера Олексія Навального. В низці міст, зокрема в Єкатеринбурзі та Новосибірську, на імпровізованих акціях пам'яті затримували людей.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Яни Слєсарчук.

До церкви, в якій відбувався похорон Олексія Навального, вишикувалася багатокілометрова черга, однак всередину однаково впускали лише рідних і близьких, а ще – іноземних дипломатів.

За огорожею стояли інші росіяни. Вдови і дітей Навального в церкві не було, бо їх нема в Росії. Юлія Навальна прощається з чоловіком дописом у соцмережах, як і його брат.

Напередодні Європарламент ухвалив резолюцію, в якій назвав Путіна кримінально відповідальним за смерть Навального, який офіційно помер у колонії від тромбу. Його тіло довго не видавали матері, намагалися шантажувати її, вимагаючи таємного поховання.

Дорогою від церкви до кладовища люди скандували: “Ні війні!”.

Росіяни просили пропустити їх до кладовища, але пускають не всіх. Тіло опозиціонера опустили в могилу під пісню Френка Сінатри і фінальну мелодію з “Термінатора-2”.

Водночас росіяни не готові протестувати та йти на Кремль, бо, мовляв, “прийшли сумувати”.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 18:00 за 1 березня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, донька Нємцова закликала відреагувати на смерть Навального допомогою Україні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *