Джокери у рукаві української авіації: як ракети Taurus можуть змінити ситуацію на фронті — Ігнат

Повітряні сили Збройних сил України сподіваються отримати від Німеччини далекобійні ракети Taurus для посилення своїх ударних можливостей проти російських сил.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Ми розраховували на це озброєння на додачу до тих ракет, які ми вже отримали – це Scalp і Storm Shadow. Taurus посилив би наш спроможності у завданні ударів по об'єктах противника, по тилових пунктах управління, по складах боєприпасів. По тих цілях, які власне може дістати ця ракета”, – сказав він.

Ігнат зауважив, що Taurus — дійсно дуже потужна ракета, вона має гарні тактико-технічні характеристики. Тож рішення про надання її Україні має бути ухвалено колективно з усіма членами коаліції з допомоги Україні.

“Ми б їх застосовували так само успішно, як і Scalp і Storm Shadow. Хочу нагадати, що… це крилаті ракети, це високоточна, високотехнологічна зброя. Тож такі рішення приймаються колективно, у консультаціях з усіма членами нашої коаліції. Я думаю, що партнери будуть приймати такі рішення і щодо Taurus, але звісно слово є за Німеччиною, яка є виробником цих ракет”, – наголосив Ігнат.

Речник Повітряних сил підкреслив, що підвищення градусу обговорення цієї теми в Україні не грає на нашому боці.

“Чекаємо на прийняття рішення. Але якщо ми будемо в українському суспільстві якось нагнітати градус і обговорювати це, то навряд чи це пришвидшить процес. Нам потрібно в західних медіа працювати в інформаційному полі над цим питанням щодо надання українській авіації цих ракет”, – додав він.

Нагадаємо, в кінці лютого Шольц заявляв, що Німеччина не наважуються передати Taurus для ЗСУ, тому що за неправильного застосування ці ракети можуть вразити конкретні цілі у Москві.

Пізніше російські пропагандистські канали опублікували злитий до Мережі 38-хвилинний запис, де німецькі офіцери обговорюють подробиці передавання Україні далекобійних ракет Taurus та удар ними по “мосту на сході”. У Німеччині вже підтвердили, що ця розмова була реальною, і вже шукають, як вона могла потрапити до російських пропагандистів.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *