США відреагували на ракетний удар РФ по Одесі під час візиту Зеленського

Ракетний удар по Одесі під час зустрічі президента Володимира Зеленського і прем'єра Греції Кіріакоса Міцотакіса показує, наскільки сильно Україні потрібні засоби повітряного захисту.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.

“Це нагадування про потребу України в ракетах-перехоплювачах протиповітряної оборони, і це нагадування про те, що Конгрес Сполучених Штатів повинен вжити заходів, до яких ми їх закликали, щоб підтримати Україну в її боротьбі з російською агресією”, – наголосив Міллер.

З його слів, вкрай необхідно, аби американський Конгрес вжив заходів “аби підтримати Україну та її боротьбу з російською агресією”. При цьому речник Держдепу додав, що Штати перебувають у постійному контакті з Україною та Грецією.

Нагадаємо, напередодні РФ завдала ракетного удару по Одесі. Того дня у місті відбувалася зустріч президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Зеленський повідомив, що разом з очільником грецького уряду бачили на власні очі ракетну атаку окупантів по місту. Тим часом Міцотакіс розповів, що вони з президентом не встигли перейти до укриття та були на той момент просто в одному з портів.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *