Бої на Авдіївському напрямку: воїни ЗСУ розповіли, яких снарядів бракує

Українські артилеристи гатять по окупантах на Авдіївському напрямку. Радянська система залпового вогню “Град” – справді зараз рідкість на фронті. Усе тому, що відчутний дефіцит ракет до неї. Але коли таки вдається роздобути достатньо боєприпасів – ворогу не позаздриш.

Про це йдеться у сюжеті спеціальної кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко.

ЗСУ бракує боєприпасів до “Града”

Сьогодні вночі наші артилеристи пострілами з “Градів” накрили ворожу піхоту, яка намагалась прорватись на позиції Авдіївського напрямку.

Рідкість у тому, кажуть артилеристи, що снарядів для “Града” майже не знайти. Все виробництво – ще часів Радянського союзу. А з такою інтенсивністю бойових дій, яка вже третій рік на нашій землі, запаси вичерпуються. Не лише в нас, а й у росіян. Але нашим військам вдалось роздобути поповнення.

Ще два тижні тому, коли ворог атакував Авдіївку і фланги тут було геть порожньо. Те, що поповнення приїхало, неабияк тішить Богдана. Каже, тепер його розрахунок гатить від душі в бік окупантів.

24-річний Богдан повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну

Артилерист Богдан каже, що жоден дрон не може замінити артилерію. Він у війську трохи більше року й сам бачить, на скільки важливо для піхоти коли в артилеристів вдосталь боєкомплекту. 

Хлопець аж так рвався у лави Збройних сил, що підписав контракт на 3 роки. Бо інакше двадцятичотирирічного хлопця в армію не брали. А сидіти склавши руки, коли в твоїй країні війна йому було нестерпно. Для того аби захищати свою країну він повернувся із -за кордону.  І дотепер не шкодує про свій вибір.

Зараз хлопець каже – головне, щоб снарядів вистачало. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 13 березня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, військовий відповів, що Росія зробить з Україною після окупації

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *