Непритомний напівоголений підліток вижив після того, як торнадо відкинув його на 398 метрів

Книга рекордів Гіннеса пригадала історію підлітка, який вижив після торнадо.

Про це йдеться на офіційному сайті.

У той час як сильний дощ і вітер зі швидкістю 240 км/год руйнував пересувний будинок його бабусі, 19-річний Метт Сутер, одягнений лише в боксерські шорти, стояв на дивані у вітальні, намагаючись закрити вікно. Він і гадки не мав, що збирається встановити світовий рекорд.

12 березня 2006 року трейлер, в якому Метт жив з бабусею і дядьком у Міссурі, США, потрапив під дію торнадо. Метта було підхоплено вітром і відкинуто на 398 метрів, але він дивом не загинув. В результаті він встановив рекорд з найбільшої відстані, на яку було відкинуто жертв торнадо, що вижили

За шкалою Фудзіти торнадо отримав оцінку F2, що означає — це був “значний” торнадо з достатньою силою, щоб зривати дахи з будинків, піднімати з землі автомобілі та руйнувати пересувні будинки.

“Він ставав все гучнішим і гучнішим, наче 10 військових літаків летіли на нас”, — розповів Метт в інтерв'ю Springfield News-Leader за тиждень після події.

Зовнішні двері трейлера було зірвано з петель, і Метт згадував, що підлога “рухалася, як желе”. Поки він намагався втримати рівновагу, в його голову несподівано вдарила важка лампа, від чого він знепритомнів.

Коли стіни трейлера зруйнувалися, Метта підхопив торнадо, і він пролетів 398 метрів — приблизно таку ж відстань, як чотири футбольні поля. Він приземлився в полі на м'яку траву і, крім травми голови, завданої лампою, не отримав жодних ушкоджень.

Читайте провідні новини дня:

Стікаючи кров'ю і дезорієнтований, Метт переліз через огорожу з колючого дроту, щоб вибратися з поля, потім побіг гравійною дорогою і постукав у двері сусіда. Сусід, Дон Корнелісон, зателефонував братові Метта, який підібрав його і відвіз назад до трейлера, де єдине, що залишилося неушкодженим — це палуба.

Бабуся і дядько Метта були під уламками зруйнованого будинку, але вони вижили і змогли звільнитися до приїзду Метта.

Відстань, яку пролетів Метт, виміряв співробітник Національної метеорологічної служби за допомогою GPS-пристрою.
Один з головних дослідників торнадо в США Том Гразуліс сказав, що він не знає нікого, кого б торнадо відніс так далеко і хто б залишився живим, щоб розповісти про це. За його словами, Метт перевершив попередній рекорд, встановлений 1955 року дев'ятирічною дівчинкою та її поні, які залишилися практично неушкодженими після того, як торнадо проніс їх на 304 м.

Через те, що Метт був непритомним, він нічого не пам'ятає про свій політ у повітрі, але його лікар сказав, що його травми — або їхня відсутність — підтверджують припущення, що його підняло в небо, а не пронесло землею, що призвело б до більшої кількості саден на поверхні тіла.

Після цього жахливого випробування Метт сказав, що він вдячний за те, що залишився живий, і почав ходити до церкви.

Він планував допомогти своїй бабусі відновити будинок з підземним підвалом, щоб нікому з його родини не пощастило побити його рекорд у майбутньому.

Нагадаємо, українець шокував світ, протягнувши бородою 2,5-тонний мікроавтобус. Він встановив чергові світові рекорди.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *