Іванна Онуфрійчук з сестрою й 81-річною бабусею розсекретила особливий рецепт налисників на Масницю
Українська ведуча Іванна Онуфрійчук показалася з родиною та розповіла рецепт смачних налисників з нагоди Масниці.
Як відомо, 2024 року Масний тиждень триває з 11 до 17 березня. З цієї нагоди телеведуча разом з 81-річною бабусею та старшою сестрою приготували одну з найголовніших святкових страв – налисники. Іванна не стала приховувати рецепту та щиро ділиться ним з українцями.
Рецепт налисників від Іванни Онуфрійчук за рецептом її мами
Для приготування млинців:
- 1.5 л молока
- 5 яєць
- сіль (на кінчику ножа)
- сода (на кінчику ножа)
- 0.5 склянки цукру
- 1-1.5 склянки муки (залежить від типу муки)
Все це збити у блендері, а ще краще кухонним вінчиком. Смажити млинці потрібно на добре розігрітій пательні, на маленькому вогні. Тіста на пательню наливати потрібно небагато, щоб млинці були тоненькими.
Для приготування начинки:
- 1 кг сиру
- 2 яйця
- 0.5 склянки цукру
- ванільний цукор за смаком
За бажанням можна додати до сиру родзинки. Усе ретельно перемішуємо рукою в рукавичці або товкачкою для картоплі. Після цього сир потрібно загорнути у млинці.
До слова, страву ведуча готує лише за маминим рецептом, який у родині передають з покоління у покоління. І зазвичай робить це у колі рідних. Також Іванна поділилася одним зі своїх найтепліших спогадів з юності про мамині налисники.
“Налисники чи малісніки, до речі, так, їх називають у нас в селі на Вінниччині, готувати з дівчатами цікавіше. Бо кожна хоч і притримується рецепту, але вже має свої лайфгаки, якими можна обмінятися в процесі. Ми ще з дитинства любимо готувати цю страву разом, бо мама робила їх на всі сімейні свята, а нам подобалося скручувати млинці. А ще у мене з налисниками є свої позитивні спогади. Мама часто передавала їх мені, коли я була студенткою. Коли мої друзі в гуртожитку чули про це, то сходилося пів гуртожитку, щоб спробувати хоча б шматочок. Всі знали, які смачні мамині млинці та сирна запіканка!”, – розповідає знаменитість.
Нагадаємо, раніше ведучий Слава Дьомін показував, як з 93-річною бабусею вперше в житті взявся засолювати капусту і також поділився рецептом.
Читайте також: