Фінляндія уп’ятеро збільшила виробництво боєприпасів: що сталося

Міністерство оборони Фінляндії виділило близько 24 млн євро на збільшення виробництва боєприпасів для внутрішніх потреб. Приводом для цього стало повномасштабне вторгнення РФ до України.

Про це з посиланням на міністра оборони Антті Хаккянена повідомило видання Yle.

Виділення коштів сталося торік у грудні. За словами очільника Міноборони, рішення Європейської комісії щодо фінансування “відповідає плану, розробленому Міністерством оборони в грудні”. Крім того, така ухвала фінансує інвестиції, які мають вирішальне значення для військової безпеки постачання та дозволяють довгострокову підтримку України.

Тим часом спеціальний експерт Міноборони Фінляндії Франс Пелтонен каже, що порівняно з довоєнним часом – вітчизняне виробництво боєприпасів уже зросло вп’ятеро. Таким чином ухвалені зараз рішення щодо фінансування ЄС і держави подвоїть поточний рівень, пояснив чиновник. 

Якщо інвестиції будуть реалізовані, то у Фінляндії вироблятиметься вдесятеро більше боєприпасів, аніж до початку війни в Україні. Своєю чергою, це також допоможе підтримувати Київ та надавати зброю.

Як повідомлялося, президент-диктатор Росії Володимир Путін пригрозив “системами ураження” на кордоні РФ з Фінляндією. Мовляв, йому незрозуміле рішення сусідньої країни стати членом НАТО.

Нагадаємо, що новообраний президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що вважає малоймовірним напад агресорки Росії на його країну.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *