Хизувалася підтримкою Путіна: українці домоглися звільнення росіянки з роботи в Лондоні

Український волонтер-мешканець Лондона Назар Смик домігся звільнення з британської компанії росіянки Юлії Воробйової, яка вихвалялася своєю підтримкою Володимира Путіна на президентських “виборах” в РФ.

Про це Смик повідомив у Мережі.

Назар Смик, який мешкає та працює у Лондоні, а також займається закупівлею техніки для допомоги українським військовим, 17 березня опублікував у Мережі відео з кількатисячною чергою біля посольства Росії у британській столиці.

“Зазначу, що більшість присутніх є опозиційними. Тим не менш, питання, яке у мене виникає: а де багатотисячні мітинги у Лондоні проти Путіна і війни? Правильно, їх немає”, – написав у соцмережі Х Смик.

Читайте провідні новини дня:

Окрім того, він опублікував фото росіянки Юлії Воробйової, яка працювала у британській компанії Egre, а в соцмережах вихвалялася тим, що відкрито голосує за Путіна на президентських “виборах”. Вона написала, що західні медіа помиляються, коли вважають, що росіяни не голосують за Путіна.

“А знаєте що буває з прихильниками війни? Юля у нас працює у британській компанії Egre.London. Покажемо Юлі, за що треба нести відповідальність”, – написав український волонтер.

Він повідомив менеджерам компанії про наративи її працівників, які підтримують путінський режим.

19 березня Смик повідомив, що росіянку звільнили з роботи в Egre.London, та опублікував лист-відповідь компанії.

Наша компанія більше не співпрацює з Юлією. Ми хочемо прояснити, що компанія не схвалює, не підтримує і не толерує будь-які сентименти, що захищають насильство, агресію чи конфлікт. Ми чітко проти будь-якої форми війни чи воєнних дій, які спричиняють шкоду іншим”, – йдеться у листі від компанії Egre.

Волонтер згодом повідомив, що спілкувався з власником компанії.

“Компанія, аби показати свою проєвропейську позицію, задонатить кошти на гуманітарні потреби українців через британсько-український фонд. І при працевлаштуванні будуть перевіряти кандидатів”, – написав Смик у соцмережі Х.

До слова, за оцінками аналітиків Інституту вивчення війни, Путін намагається використати заявлену рекордну явку виборців та підтримку його кандидатури у президенти, аби встановити інформаційні умови задля затяжної війни проти України.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *