Які втрати економіки України від війни: заступник міністра озвучив цифри

Внаслідок війни економіка України втратила 25% ВВП, а шкоди внаслідок бойових дій та обстрілів завдано на сотні мільярдів доларів.

Про це заступник міністра економіки України Тарас Качка розповів у ексклюзивному інтерв'ю журналісту Євгену Плінському.

Журналіст нагадав, що втрати українського ВВП в результаті війни прогнозувалися на рівні 50%. За 2022 рік ці втрати становили 30%. Відповідаючи на запитання про статистику за 2023 рік, Качка повідомив, що зафіксовано зростання ВВП на 5%.

“Тобто чистий мінус – 25% ВВП внаслідок війни?” – уточнив Плінський.

“Так, грубо кажучи. Але треба розуміти, що є ще постійні засоби, це Світовий банк підраховує, репорт називається RDNA – Rapid Damage and Needs Assessment, де оцінюється, яка шкода нанесена основним засобом, зруйновано. Тут вже номінальні цифри величезні – сотні мільярдів доларів. Це збільшується, обстріли тривають, шкоди зазнають далі і наші приватні будинки, і промислові об'єкти”, – відповів заступник міністра.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Податки для українців зростуть! Хто стоїть за збільшенням данини?

До слова, російські ійська атакують продовольчу інфраструктуру України. Регулярно жертвами обстрілів стають порти та аграрні компанії. Цю тактику ворог застосовує від початку війни – з одного боку, щоб посіяти паніку, з іншого, щоб знекровити економіку України.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *