Чай з лаврового листа: чим корисний, рецепти приготування
Гіркуватий, зі специфічним присмаком лавровий лист є популярною приправою в українській кухні і не лише. Ми звикли, що він, як сіль, не може ніколи закінчуватися.
Чим корисний лавровий лист, протипоказання
Склад корисних елементів, що містяться в лавровому листі, вражає – тут дубильні речовини, ефірні олії, фітонциди, різні натуральні кислоти, вітаміни В 6, А, В 2, С, фолієва кислота, марганець, залізо, кальцій, магній, цинк.
- Лавровий лист покращує травлення, стимулює апетит, зменшує подразнення кишківника.
- Відомі властивості лаврового листа знижувати рівень цукру в крові. Через це існують рекомендації обмежити його вживання людям, які приймають препарати для зниження цукру.
- Завдяки сечогінним властивостям підтримує здоров’я нирок, запобігає утворенню каменів у нирках.
- Зменшує рівень холестерину, зміцнює капіляри.
- Чинить антиоксидантну дію.
- Ефірні олії, які містяться в лавровому листі, полегшують перебіг респіраторних захворювань і загалом позитивно впливають на легені.
З обережністю варто вживати лавровий лист людям, які мають алергію, тим, хто приймає ліки для зниження цукру в крові, заспокійливе, оскільки у значній кількості він також може викликати сонливість і сповільнити дихання.
Чай з лаврового листа
Розповідаємо, як приготувати ефективний і корисний для здоров’я чай з лаврового листа.
Оскільки лавровий лист має багато лікувальних властивостей, лікарі застерігають, що пити його можна не більше чотирьох склянок на день.
Чай з лавровим листом і медом
Інгредієнти:
- На літр води беремо одну паличку кориці, п’ять лаврових листків та одну столову ложку меду.
Приготування:
- Коли вода закипить, додаємо корицю та лаврові листки і тримаємо 5 хвилин на невеликому вогні.
- Знімаємо місткість з вогню, даємо настоятися ще 5 хвилин, проціджуємо.
- Як варіант, розм’якшуємо кілька листків лаврового листа, змішуємо з заваркою чаю та готуємо напій звичним способом.
Заспокійливий чай з лаврового листа
Інгредієнти:
- Дві склянки води, три лаврові листки, цукор і молоко за смаком.
Приготування:
- Лаврові листки залийте водою, поставте на сильний вогонь, накрийте кришкою. Щойно вода закипить, зменште вогонь до середнього та продовжуйте кип’ятити протягом 3 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню і дайте чаю настоятися протягом 5 хвилин, процідіть.
- Додайте молоко і цукор на свій смак.
Як приготувати чай з лавровим листом для послаблення симптомів діабету
Інгредієнти:
Один літр води та одна столова ложка лаврового листа, це приблизно 15 г.
Приготування:
- В окріп додайте лавровий лист і варіть чай на слабкому вогні три хвилини.
- Потім зніміть з вогню і дайте рідині настоятися 10 хвилин. Процідіть чай.
Читайте також: