Корисний продукт, який є на кожній кухні: що буде, якщо насипати до раковини пів склянки солі

Як прочистити труби сіллю

Якщо висипати невелику кількість солі до раковини, а потім залити її зверху водою, вона допоможе очистити труби та провести їхню дезінфекцію. Особливо це корисно, коли в раковині залишився жир чи інші забруднення після приготування їжі, миття посуду тощо.

Сіль та боротьба з неприємним запахом

Також цей продукт допоможе в боротьбі з неприємними запахами, які іноді з'являються в раковині. Річ у тім, що сіль вирізняється абсорбувальним ефектом, а тому чудово поглинає запахи. Ваша раковина знову стане “свіжою” вже за кілька хвилин після використання солі.

Прибирає засмічення труб

Звісно, з серйозним засміченням сіль не впорається. Але якщо в трубах утворився невеликий корок із залишків їжі та іншого бруду, вона може допомогти. Все, що вам треба зробити, це висипати невелику кількість солі до каналізаційних труб, а потім залити її окропом.

Сіль як захист від корозії

Завдяки додаванню в раковину солі можна також запобігти корозії труб та інших металевих частин зливної системи. Особливо важливо це в тих регіонах, де надзвичайно жорстка вода. Однак варто пам'ятати й те, що за надмірного використання сіль сама може стати причиною виникнення корозії. Тому обов'язково змийте її після застосування.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *