В ОП пояснили, чи варто гроші на телемарафон віддати ЗСУ

В Україні зареєстрували петицію до Кабміну з закликом переспрямувати кошти від телемарафону і “FreeДому” на ЗСУ. Станом на 30 березня вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував, як ставиться до цієї ініціативи, та розповів, чи функціонуватиме телемарафон і надалі. Про це він розповів в інтерв'ю Наталії Мосейчук у межах авторського проєкту “Мосейчук+”.

“Це Кабмін вирішуватиме (долю петиції. – Ред.). Але на мій погляд, на оборонні спроможності виділяється все, що можна. Фінансуються і Збройні сили, і побудова фортифікацій, підприємства “Укроборонпрому” – все це профінансовано. Але є нюанс. Марафон – це маленька частка нашого інформаційного простору”, – каже Подоляк.

Радник голови ОП запевнив, що в українському інформаційному просторі ніхто не запроваджує цензуру, і інші ЗМІ також можуть працювати.

“Марафон – це винятково державна складова роботи з інформацією під час війни. Держава має право мати інструменти контрпропаганди, інформаційних впливів тощо під час війни. Адже Росія активно використовує інформацію як метод ведення війни”, – пояснив він.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що для телемарафону 2024 рік стане вирішальним.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *