Кольоротип “м’яка осінь”: які відтінки та макіяжі підходять його представницям

Кольоротип “м'яка осінь” належить особливій категорії зовнішності, яка рідко трапляється серед жінок. Його легко можна переплутати з кольоротипом “літо”. Але насправді різницю можна побачити у деталях.

Хто представниці кольоротипу “м'якої осені” та які відтінки їм підходять – розповідаємо далі.

Кольоротип “м'яка осінь”

У предстаниць відповідного кольоротипу відтінок волосся м’який і приглушений, що часто спричиняє складнощі у кольоротипуванні.

Шкіра – бежева або кольору слонової кістки. Засмагає добре та рідко обгоряє. 

Очі м’які, ніби припилені: сіро-блакитні, сіро-зелені, болотяні, світло-карі.

Типовими представницями кольоротипу “м’яка осінь” є Джиджі Хадід, Дрю Беррімор, Ніколь Річі, Жизель Бюндхен, Олсен Твінс.

Відмінністьм'якої осені від теплої”

Тепла осінь – яскравіша, наповнена густими квітами та фарбами. У відтінках проглядається теракотовий, помаранчевий, рудий – усі теплі тони. Тоді як для м’якої осені це не характерно, у такій зовнішності все грає на півтонах та плавних переходах від кольору до кольору. Усі фарби в такому кольоротипі м’які та приглушені.

Крім того, у теплій осені у зовнішності можуть бути контрастні кольори, наприклад, яскраво-блакитні очі і вогненно-руде волосся. У м’якому типі такі перепади неприпустимі. У неї багато сірих відтінків, які, однак, не роблять дівчину непомітною та бляклою, а, навпаки, надають їй аристократизму та шляхетності.

Відтінки для “м'якої осені”

Відповідний кольоротип передбачає такі ж відтінки і в гардеробі: неяскраві, з великою домішкою сірого.

Серед відтінків: персиковий, світло-кораловий, теракотовий, пурпурно-рожевий, колір Фандаго, аметистовий, фіолетовий, баклажановий, колір топленого молока, верблюжий, світло-оливковий, камуфляжний, зелений Крайола, м’ятний, синьо-сірий.

Водночас представницям такого кольоротипу не рекомендують дуже темні та яскраві відтінки. Серед невідповідних відтінків: чорний, яскравий пурпуровий, червоно-жовтогарячий, насичений жовтий, яскравий жовто-зелений, брудний жовто-зелений, глибокий фіолетовий і графітовий сірий.

Макіяж для “холодної осені”

Для кольоротипу м'яка осінь варто посилити контрастність образу, не зіпсувавши при цьому природної м’якості та делікатності зовнішності. Гармонійним макіяж виглядатиме з натуральними відтінками рум’ян та тіней. Це все відтінки персикового, бежевого та бежево-рожевого. Губи вдало підкреслить помада ніжно-рожевих теплих тонів чи блиск для губ.

Для очей та брів краще вибирати коричневі або кавові підводки та олівці. Рекомендована палітра тіней – коричнева. Можна поекспериментувати з оливковим, болотяним, цегляним або іншим колором з тих самих приглушених відтінків.

Рум’яна попелясто-рожевого або золотисто-персикового відтінків варто наносити під вилицю, але зовсім небагато, щоб лише злегка підкреслити рельєф обличчя. Такого ж кольору варто використовувати і тональні засоби, які зроблять обличчя свіжішим.

Аксесуари та прикраси

На кольоротипі м’яка осінь ефектно виглядатимуть прикраси із жовтого або зеленого бурштину, турмаліну, яшми, опала. 

Це може бути будь-що: сумочки, рукавички, браслети, годинники, ремені або щось інше. Добре виглядають луки з легкими шарфиками, які роблять образ невагомішим і димчастішим. Аромати вибирайте легкі, з невеликою терпкою ноткою.

Раніше ми розповідали про кольоротип “зима”.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *