Сходив до військкомату і помер: рідні звинувачують ТЦК у смерті чоловіка, військові пояснили ситуацію

У Хмельницькому рідні Андрія Панасюка звинувачують у його смерті центр комплектування. Мовляв, 41-річного чоловіка силоміць повезли на медичну комісію, а коли йому стало зле – не викликали швидку. В ТЦК усе заперечують.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Валерія Кузнєцова.

Чоловікові вдома стало зле після відвідин ТЦК

Дружина Андрія Панасюка каже – чоловікові стало зле після того, як його з двору забрали до ТЦК. Вже під час проходження комісії у нього різко піднявся тиск. Рідні кажуть, Андрій страждав на гіпертонічну хворобу.

“Тиск за 200, за такого тиску людині швидку викликають, ви розумієте”, – каже дружина чоловіка Алла Олійник.

Вдома стан чоловіка погіршився, і лише пізно ввечері швидкою його привезли до лікарні. Андрій уже був у комі і це був інсульт, кажуть медики.

“Пацієнт був доправлений до нас о 23:00, стан його був коматозний, були присутні судоми. Операція тривала кілька годин, о 6:30 закінчилася, але пацієнт так і не прийшовши до свідомості, помер”, – каже директор Хмельницької міської лікарні Валерій Гарбузюк.

Тепер родичі у всьому звинувачують ТЦК.

“За такого тиску потрібно було, я не знаю, що там за терапевт сидить, його повинні одразу б додому відпустити, я б щось зробила, а вже запізно було”, – каже Алла Олійник.

Що кажуть у ТЦК

Військові інцидент одразу прокоментували, кажуть, чоловік ухилявся від служби свідомо.

“Було звірено його дані, виявилось, що громадянин Панасюк перебуває в розшуку від травня 2023 року”, – каже начальник Хмельницького міського ТЦК Олександр Фурман.

Але підтвердили – в ТЦК Андрію дійсно стало зле, допомогу йому пропонували.

“Під час проходження комісії у людини виявили підвищений артеріальний тиск, лікар-терапевт дала ліки, перевірили ще раз – тиск був підвищений. Відповідно було запропоновано викликати швидку, на що він відмовився, сказав, що не потребує”, – каже Олександр Фурман.

Андрія направили на додаткове обстеження вже до міської лікарні, і з ТЦК, кажуть військові, він з документами пішов.

“Людину не затримували, встановленим порядком діяли і направили на додаткове обстеження, бо не могли визначити ступінь придатності через тиск. Але людина не пішла до лікарні, а пішла додому, а вдома вже погіршився стан здоров’я”, – пояснює начальник Хмельницького міського ТЦК.

Рідні написали заяву до поліції, там матеріали передали до ДБР. Поки триває перевірка, від коментарів у відомстві відмовилися.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Помер після візиту до ТЦК! У Хмельницькому з'ясовують причину смерті 41-річного чоловіка

Нагадаємо, в Раді заявили, що невдовзі ТЦК отримають дані про чоловіків з державних реєстрів.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *