Ураження росіянами Трипільської ТЕС: експерт пояснив, як це може бути пов’язано з системою Patriot

Ураження російськими окупантами Трипільської ТЕС може бути не пов’язано з системою ППО Patriot.

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап.

“Patriot не може брати ціль на висоті 20 м, це правда, і це треба розуміти. Не варто сподіватися, що якщо ціль буде на висоті 25 м, то Patriot буде її збивати. Це неможливо”, – сказав Криволап.

Він також додав, що російські окупанти провели дуже хитру атаку. Вони запустили крилаті ракети й “Шахеди”, після чого накрили все це “Кинджалами”.

“Дійсно, вся увага була прикута саме до таких цілей. Але за моєю версією, ці ракети були випущені, найімовірніше, з літака Су-57. Був запуск на малих висотах, під хвилею цих усіх ракет. Тобто крилаті Х-101, “Шахеди” й “Кинджали” зверху. Це все було на контролі Patriot та інших систем і мобільних груп. Але низку летючих цілей, ракети Х-69, якими було уражено Трипільську ТЕС, ми просто не помітили. Це моя думка, в мене немає жодних інсайдів. Але розуміючи, як це може відбуватися у просторі, найімовірніше, саме так і було”, – підкреслив авіаційний експерт.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наголосив, що всі країни-партнери мають перелік зброї, яка потрібна Україні для перемоги.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *