Вибухи в Києві, Одесі та атака на Харків: телевежа склалася навпіл

Харків, Київ та Одеса! Вночі ворог знову атакував Україну ракетами і дронами! У столиці працювала ППО, а в Одесі ворог пошкодив десятки житлових будинків. Але чи не найбільше від атак знову страждає Харків. У ніч проти 23 квітня на місто летіли дрони, а напередодні рашисти зруйнували важливий інфраструктурний об’єкт і найвищу споруду – телевежу. Але це не так дивує, як реакція в Мережі. Серед нібито “патріотів” України знайшлися ті, хто цинічно радіє знищенню вежі.

Про ситуацію у Києві та Одесі, а також про те, як Харків оговтується від страшних “прильотів”, чим рашистам вдалося влучити у вежу та про що може свідчити цей удар – дивіться в ексклюзиві Артема Зябкіна для TSN.ua.

Росіяни вдарили по телевежі в Харкові

Ця новина підняла на вуха всю Україну! 22 квітня серед білого дня рашисти завдали чергового удару по самому центру Харкова. Але ціль обрали незвичайну – ракета влучила просто в харківську телевежу. Очевидці встигли зняти, як з об’єкта інфраструктури з величезної висоти падає шпиль.

Харківська телевежа – найвища споруда споруда міста. Її висота – близько 240 м, тож видовище було страшним. Згодом у Мережі з’явилися перші кадри наслідків падіння шпилю. Сама ж вежа тепер стоїть, ніби обезголовлена.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Вибухи у Києві та Одесі і атака на Харків: телевежа склалася навпіл!

Ракетна атака на Харків

Як стало відомо пізніше, в харківську телевежу влетіла ракета Х-59. На щастя, ніхто з людей не постраждав, адже всі технічні працівники перебували в укриттях. Через руйнування вежі в місті тимчасово відсутній телевізійний сигнал. Працюють лише кілька радіостанцій.

“Наразі тимчасово відсутня трансляція телевізійного сигналу, тривають роботи з відновлення мовлення. Водночас трансляція низки радіостанцій у FM-діапазоні триває. На час ремонтних робіт жителі Харкова та області, які залишилися без цифрового телебачення, можуть отримувати інформацію з ефіру місцевих радіостанцій, користуватися кабельним чи онлайн-телебаченням або отримувати сигнал ТБ через супутникові приймачі”, – повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Росія хоче зробити Харків непридатним для життя і залякати людей! Саме таку логіку в підступних атаках ворога вбачає президент Володимир Зеленський. У своєму вечірньому зверненні він повідомив, що поговорив про атаку з президентом США Джо Байденом.

Телевежу хотіли знищити ще 2022 року

Варто сказати, що ця атака на харківську телевежу – далеко не перша. Ще 6 березня 2022 року рашисти вдарили по ній, скинувши на споруду аж вісім авіабомб ФАБ-500.

Тоді вежа витримала, хоча й зазнала руйнувань. А ось російський льотчик, який залетів у небо над Харковом, отримав по заслузі – літак збили, а його самого схопили та засудили до 12 років ув’язнення за бомбардування цивільних і порушення інших звичаїв війни, повідомляли в СБУ.

Наразі ситуація з комунікаціями в місті складна, але стабільна. Українці без проблем знайдуть альтернативні способи дізнатися новини, наприклад, через численні соцмережі.

Читайте провідні новини дня:

Реакція Мережі на удар по Харкову

Але ось такої ганебної реакції на обстріл Харкова годі було й чекати. Особливо від “своїх” же.

“Повідомляють, що кляті вороги в Харкові пошкодили найсвятіше – телевежу, яка транслювала телемарафон. Ужос! І шо тепер мудрому народу робити? Звідки дізнаватися правду???” – написав у Facebook Олександр Дедюхін.

І ось це каже неабихто, а священник Православної церкви України, а за сумісництвом – блогер і депутат Полтавської міської ради. Дедюхін балотувався до міськради від партії “Європейська солідарність”, звідки його 2021 року виключили через сексизм. Священника звинуватили в ньому через образливий допис у Facebook на тему абортів.

В Мережі знайшлися і притомніші люди, яких не веселить, які не радіють через знищення української критичної інфраструктури та не сіють чвари всередині українського суспільства. На щастя, таких більшість.

Атака по Києву та Одесі

Бив ворог по Харкову і в ніч проти 23 квітня. Як повідомили в Повітряних силах, на місто летіла ракета з Бєлгорода. Під ударом були також Одеса і Київ.

“У ніч проти 23 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами “Іскандер-М” із Бєлгородської обл. рф та 16-ма ударними БпЛА типу “Shahed-131/136″ з мису Чауда (Крим) і Курської обл. рф”, – повідомили в Повітряних силах.

Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучалися засоби радіоелектронної боротьби. Цієї ночі захисниками неба збито 15 “Шахедів” у Миколаївській, Одеській, Київській і Черкаській областях, додали в ПС.

Найбільше дісталося Одесі. Внаслідок ворожої атаки там знову страждають цивільні та їхні будинки. Більше інформації повідомили в мерії:

“Внаслідок ворожої атаки в нашому місті знову пошкоджений житловий будинок, постраждали цивільні люди. За попередніми даними, це 14 квартир, близько 34 осіб. З них 7 людей постраждало. Станом на зараз розгорнуто одеський міський оперативний штаб, працює Департамент муніципальної варти, Департамент житлово-комунального господарства та комунальні підприємства. Надаємо допомогу мешканцям міста постраждалим та на відновлення постраждалих будинків, яких достатньо велика кількість, по відновленню вікон і дверей”.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *