У Дніпрі оголосили вирок Артемію Рябчуку, який розстріляв людей на “Південмаші”

Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв людей на заводі Південмаш у Дніпрі, отримав довічне ув’язнення. Трагедія сталася 27 січня 2022 року.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

Як стало відомо, суд визнав його винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство двох і більше осіб, викраденні зброї, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю.

В ході слідства прокурори довели, що військовослужбовець був включений до складу варти, що охороняла територію державного підприємства “Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова” у Дніпрі.

Вночі хлопець викрав зброю зі зброярні та відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини загинули четверо його співслужбовців та працівниця підприємства. Ще п’ятеро нацгвардійців отримали поранення різного ступеню тяжкості.

“Після скоєного стрілок втік з місця несення служби, з собою забрав зброю. Невдовзі його затримали працівники правоохоронних органів. У суді засуджений свою провину визнав повністю. На вирок суду він очікував під вартою”, – розповіли в Офісі Генерального прокурора.

За скоєне суд приговорив його до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, що ДБР завершило досудове розслідування стосовно 20-річного військовослужбовця Артемія Рябчука, який у січні 2022 року влаштував стрілянину на Південному машинобудівному заводі в Дніпрі. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *