Як командири окупантів “стимулюють” їх йти на штурм: офіцер розповів про ворожу тактику “накатів”

Попри намагання окупаційних сил здобути якісь значні успіхи на полі бою до 9 травня, все більше росіян здається в полон ЗСУ. Проте українські бійці не беруть всіх поспіль.

Про це розповів офіцер 59-ї ОМБ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в інтерв'ю “24 Каналу”.

Цехоцький пояснив, що полонені надають необхідну інформацію про те, що відбувається в загонах окупантів. Він додав, що особи полонених та їхня кількість не розголошуються.

Військовий розповів, що останнім часом активність ворожої артилерії дещо зменшилася. Натомість окупанти збільшили скиди з дронів та почали працювати хвилями, намагаючись просунутися вперед.

“За добу на позиції наших підрозділів було скинуто понад 120 скидів. Зрозуміло, що не завжди вдало, але це все ж таки точна зброя, яка бачить, куди летить”, – зазначив офіцер.

Він додав, що окупанти почали використовувати тактику “накатів” малими групами. Тобто командири дають наказ групі до 6 осіб дістатися визначеної точки й закріпитися там. За невеликий проміжок часу в тому ж напрямку відправляють наступну групу, якій розказують, що їхні попередники успішно виконали завдання, незалежно від того, чи насправді це так, чи перша група вже ліквідована. До того ж дуже часто окупантів “підбадьорюють” перед штурмом за допомогою алкоголю або наркотичних речовин.

Коли “вмотивовані” штурмовики доходять до визначеної точки і бачать знищену першу групу, це суттєво підриває їхній бойовий дух, що викликає бажання просто здатись у полон українським бійцям.

“Наше основне завдання – за можливості взяти [окупантів, – ред.] у полон, щоб обмінювати на наших хлопців. Але в багатьох випадках окупанти йдуть на штурми у стані алкогольного сп'яніння або під наркотичним впливом. Тут без варіантів – залишається лише знищувати”, – розповів Сергій Цехоцький.

Нагадаємо, полонений сирота з Приморського краю РФ шокував зізнанням, для чого пішов на війну. Російський вояка розповів, як потрапив на війну, дивом вижив та як здався у полон.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *