В Україні змінили “поріг вартості” посилок за кордон: хто і на скільки більше тепер платитиме

Для українського бізнесу, зокрема фізосіб-підприємців (ФОП), у 6,6 раза збільшили неоподатковуваний ліміт на посилки за кордон. Наразі ліміт вартості товарів без письмового декларування становитиме тисячу євро (понад 42,7 тисячі грн за актуальним курсом НБУ), а не 150 євро (близько 6 400 грн).

Відповідний “митний” законопроєкт №9456 підписав президент України Володимир Зеленський, повідомив голова комітету, народний депутат Данило Гетманцев.

“Вирішено питання підняття порога вартості товарів, що пересилаються ФОП і підприємствами за межі України в міжнародних поштових чи експрес-відправленнях, без письмового декларування”, – зазначив Гетманцев.

До цього обов'язок для подання письмової митної декларації бізнесом існував для товарів вартістю понад 150 євро. Тепер поріг збільшили до 1 000 євро, що зменшить витрати бізнесу та прискорить логістику, упевнений Гетманцев.

Для фізосіб – клієнтів пошти суми не зміняться. Востаннє “податок на посилки” змінювався для них 2022 року. Тоді було підвищено ліміт на всі міжнародні та експрес-відправлення зі 100 до 150 євро. Власне, повернули поріг вартості, який діяв до 2019 року.

Зараз українцям, а не бізнесу, потрібно платити податок, якщо посилка дорожча за 150 євро. Водночас оподатковується лише сума, яка перевищує встановлений ліміт. Тобто в разі вартості відправлення 200 євро податок сплачується не з усієї суми, а з 50 євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям, ймовірно, підвищать ставки основних податків. Зокрема, зміни розроблять у Мінфіні та незабаром передадуть на розгляд до Верховної Ради.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *