СБУ попередила теракти в Києві, бо діє на крок попереду росіян – експерт

СБУ ще раз довела, що діє на крок попереду росіян. Служба попередила криваві теракти, які ворог готував 9 травня у Києві.

Про це пише політолог, екснардеп Олександр Черненко.

Експерт підкреслив, що контррозвідка СБУ спрацювала на випередження.

“Очевидно, очікували провокацій від ворога саме 9 травня і змогли запобігти вибухам і масовим жертвам. Якби не вчасні дії, йшлося б про багатьох загиблих людей в українській столиці”, – акцентує екснардеп.

Політолог констатує, що РФ, крім ракетного терору, намагається застосовувати і терор у вигляді вибухів у людних місцях.

“Це вже не перший теракт проти мирного населення, який готували росіяни. Куратор цього теракту з російського ГРУ Юрій Сизов раніше відповідав ще за проведення диверсії в Україні, яка мала статися на Львівщині в лютому 2024 року. Тоді РФ, крім ракетного терору, намагається застосовувати і терор у вигляді вибухів у людних місцях. СБУ також запобігла вибухам. Зараз служба затримала виконавців теракту і встановила весь ланцюжок мережі, включно з агентурно-бойовими групами, контрабандистами, які доставляли вибухівку з території РФ, а також безпосередніми виконавцями теракту”, – наголошує Черненко.

“Росіяни готували собі “свято” у вигляді мирних жертв у Києві на 9 травня. Мовляв, у нас тут у РФ повним ходом “побєдобєсіє”, а у “бандєровцев в століце” все вибухає. Не вийшло. І тут можу погодитися з головою Служби Малюком. Дати, до яких росіяни хочуть приурочити свої теракти, поступово стають символом провалу їхніх спецслужб”, – резюмує експерт.

Нагадуємо, раніше стало відомо, що СБУ затримала терористів, які готували масштабні теракти в людних місцях у Києві 9 травня. Всього терактів мало бути 4. Агенти російського ГРУ встановлювали вибухові пристрої в будівельних гіпермаркетах відомої мережі та біля одного з кафе.

Читайте також провідні новини дня:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *