Буде зростати і квітнути: де повинна стояти товстянка, що любить грошове дерево

Мабуть, грошове дерево — це одна з найпопулярніших рослин, які ставлять в своїх оселях українці. Популярність товстянки пов'язана не лише з її приємним зовнішнім виглядом та простотою в догляді, але й з сакральною енергетикою. Ще наші пращури вірили, що ця рослина здатна притягнути у родину добробут та щастя.

Але, щоб магічні властивості товстянки дійсно працювали, а вона сама тішила пишним цвітінням та постійним зростанням, потрібно вибрати правильне місце. Таке, де рослина буде почуватися максимально комфортно.

Отже, квітникарі радять в жодному разі не ставити поряд з грошовим деревом інші рослини. Річ в тому, що товстянка любить вільний простір. Також ця рослина погано почувається під прямим сонячним промінням. В такому разі на листі навіть можуть з'явитися опіки у вигляді білих плям.

На літо товстянку важливо притінити, захистивши від сонця, а ось на зиму краще перемістити ближче до джерела природного освітлення. Для рослини дуже важливим є свіже повітря, тому в літній період можете без остраху ставити вазон біля відкритого вікна. Дуже важливо, щоб кімната, де зростає квітка, постійно провітрювалася.

Експерти стверджують, що ідеальним місцем для розміщення товстянки є вікна з південно-східного сторони. Також грошовому дереву буде комфортно на південно-західному або південному вікні за умови, якщо ви будете затіняти рослину.

Якщо ви хочете поставити товстянку у спальні, пам'ятайте, що для неї важливо підтримання температури 20-25 градусів влітку та 15-18 градусів взимку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *