Окупанти масово завозять до Маріуполя мігрантів: що про це відомо

Російські окупанти в тимчасово захопленому Маріуполі продовжують і розширюють політику русифікації. Для цього вони завозять мігрантів з РФ.

Про це повідомили в Маріупольській міськраді.

Як стало відомо, окупанти завозять до Маріуполя мігрантів, для яких будують іпотечні будинки. Водночас місцевих мешканців вони намагаються виселити на околиці.

“За даними Спротиву Маріуполя, за останні пів року кількість росіян у місті зросла щонайменше на 7,8 тисячі. Така цифра отримана виходячи з даних по дітях шкільного віку. Станом на 1 вересня 2023 року до школи пішло 15300 дітей, з них 11500 – маріупольські. Дітей понаїхавших росіян близько 3800. Станом на зараз у місті налічується 17913 дітей шкільного віку. Кількість маріупольських майже не змінилася. А приріст російських становить близько 2600 дітей. Враховуючи їх, батьків виходить – 7800”, – розповіли в міськраді.

Зі свого боку мер міста Вадим Бойченко зауважив, що спочатку армія РФ убила десятки тисяч маріупольців, а тепер завозить до міста тисячі росіян, які є мігрантами з Середньої Азії та регіонів Росії.

“Для них вони і зводять нові будинки для продажу. Всі розмови окупантів про збільшення населення – це результат цілеспрямованої русифікації. Їхня мета – перетворити Маріуполь на “російське місто” та “продати” це внутрішньому споживачу за досягнення”, – підкреслив Вадим Бойченко.

Нагадаємо, що окупанти перетворюють Маріуполь на суцільне сміттєзвалище.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *