Атака на аеродром “Бельбек” у Криму: аналітик про наслідки удару та уражені цілі

Внаслідок нічної атаки на аеродром Бельбек у тимчасово окупованому Криму авіабаза РФ, ймовірно, була знищена і виведена з ладу на тривалий термін.

Про це заявив військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков, передає “Еспресо”.

“На супутнику може бути помічено саме ураження зенітно-ракетного комплексу, який, вочевидь, там був. Йдеться про ураження паливно-мастильних матеріалів. Також, ймовірно, був уражений склад з авіаційним озброєнням”, – каже експерт.

За його словами, якщо ця інформація підтвердиться, це означає, що використовувалися не лише ATACMS, а й крилаті ракети типу Storm Shadow/SCALP. Саме такі цілі для них є основними.

“Тоді це була доволі гарно спланована комбінована атака, під час якої касетними ATACMS було знищено район ППО, що охороняв цей аеродром, самі літаки, які там перебували, і вже після цього були уражені всі інші цілі. Тобто якщо буде підтверджено весь цей перелік уражених цілей, то йдеться про повне знищення всієї авіабази та її виведення з ладу на доволі тривалий термін”, – сказав Катков.

Він додав, що підтвердити ураження могли б супутникові знімки. Але вчора там була хмарна погода і немає точних зображень з космосу, щоб оцінити ступінь ураження.

“Сподіваємося, що сьогодні погода буде кращою, будуть зроблені відповідні супутникові знімки. Але треба зазначити, що був використаний не один касетний ATACMS. Тому навіть на супутникових знімках може бути не зафіксовано той ступінь ураження літальних апаратів, щоб оцінити, що там дійсно знищено”, – підсумував аналітик.

Нагадаємо, що в ніч проти 15 травня було завдано удару по аеродрому “Бельбек” в окупованому Криму. За інформацією російського опозиційного телеграм-каналу ASTRA, внаслідок удару було знищено ЗРК С-400, 2 літаки МіГ-31 і склад паливно-мастильних матеріалів. Також є втрати серед особового складу.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *