Українці взяли в полон словака, який воював на боці російських окупантів: його історія шокує (відео)

В Україні захопили в полон словака, який воював на боці російських окупантів.

Відео з полоненим словаком, одягненим у російську форму, опублікував у Facebook журналіст, який працює в Донецькій області, Олександр Качура.

На відео чоловік називається Ярославом Галайчиком і каже, що є громадянином Словацької Республіки. Також журналіст запитує його, як він опинився в Україні. Чоловік коротко відповідає, що його захопили в полон.

Качура розповів Aktuality.sk, що словак потрапив у полон до військових ЗСУ на ділянці фронту в місті Лиман.

“Деякі хлопці, з якими він був, падали і не підводилися. Він був медиком, мав евакуювати поранених. Коли він отримав контузію, він пішов у бік наших позицій, де знайшов порожній окоп. Він ховався там, але до бліндажу український FPV-дрон скинув вибухівку… Третій штурм для словака виявився фатальним – контузія і полон”, – розповів Качура.

Словак стверджує, що в бойових діях участі не брав. Каже, що переїхав на окуповану Луганщину, де мав допомагати вантажити машини.

Словак розповідав, що нібито служив в інтернаціональному загоні разом з індійцями, непальцями та монголами. За словами Качури, він повинен був підписати контракт з Міноборони Росії в Москві на суму близько 200 тисяч рублів (трохи більше двох тисяч євро) на місяць.

“З цікавого, що вдалося дізнатися – російським солдатам дають команду наших у полон не брати. Нікого в полон не брати. До тих, кого взяли в полон – ставлення нелюдське. Та й своїх відмовників вони теж не шкодують і садять в одну яму з полоненими”, – написав журналіст.

Словацький полонений Ярослав Галайчик стверджував, що потрапив у полон в останні дні травня. “Можливо, це було 28 чи 29 травня. Десь 20 днів він міг воювати”, – зазначив Качура.

Журналіст наголосив, що цинізм Ярослава полягає в тому, що ще до повномасштабного вторгнення він часто бував в Україні, відпочивав як турист, і ця країна йому подобалася. Але гроші та пропаганда затьмарили його розум і колишній турист пішов вбивати українців.

Назад до Росії найманець більше не хоче і просить передати його словацькій владі, де за найманство йому світить від 10 до 20 років. Вдома на нього чекають безробітна мати та батько-інвалід.

Нагадаємо, в ГУР розповіли, що РФ вербує за кордоном найманців для “м’ясних штурмів”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *