“Уже попрощалася з життям”: що відомо про потерпілих і загиблих через ракетний удар по Дніпру

Уночі ворог ударив балістикою по Дніпру, постраждали 7 людей, зокрема й 15-річний хлопець. У місті побито 25 багатоповерхівок і 41 приватний будинок. У школі та дитсадку повибивало майже 200 вікон. Люди прибирають розбиті оселі та фіксують збитки.

Тим часом у середмісті рятувальники розбирають завали багатоповерхівки, яку в п'ятницю зруйнувала ворожа ракета. За даними поліції, під ними можуть бути дві жінки, які досі не виходять на зв'язок після удару.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анастасії Невірної.

Майже 72 години минуло, відколи російська ракета увігналася в будинок у центрі Дніпра. Весь цей час ні на хвилину, навіть уночі, не переривалися пошукові роботи.

Працівники ДСНС вручну та за допомогою важкої техніки розбирають завали, шукаючи під ними людей. Ракета влучила в будинок увечері 28 червня. Чотири верхні поверхи обвалилися одразу, ще кілька рухнули за годину. Загинула людина, поліція вже змогла її ідентифікувати – це 76 річна мешканка будинку. Ще 12 зазнали поранень. Шестеро досі в лікарні, зокрема й жінка на 35-му тижні вагітності. Вона в середньому стані.

Тяжким залишається чоловік, якого рятувальники діставали з автівки. Його дружина Катя – в сусідній палаті. Розповідає, як усе відбулося.

“Ми сиділи в машині під домом і почули, що летить ракета, ми не зрозуміли, що вона буде так поруч, а потім почули вибухи і зрозуміли, що все це сиплеться, але на нас, я вже попрощалася з життям. Прості цивільні люди спочатку дістали мене, а потім вирізали вже чоловіка”, – каже вона.

Загрози життю Каті немає. Дівчина вже навіть жартує.

“Хотіла зробити собі ринопластику, а всі сміялися з мене, що нарешті зробила, ще й безкоштовно. Я як вилізла з машини, я бачила кусок носа у мене стирчав просто отак”, – каже дівчина.

На місці трагедії від першого дня працю психологи та волонтери. Третю добу не йдуть з місця прильоту і мешканці будинку. Чекають на можливість забрати хоч якісь свої речі. А найстрашніше – очікують звісток про рідних, яких досі шукають під завалами.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН за 1 липня 2024 року | Новини України

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *