ЗСУ мають успіхи на Харківщині: в ISW розповіли, де саме просунулися військові

Українські військові нещодавно просунулися вперед під час тактичних контратак у Харківській області, зокрема мали успіхи на північ від Харкова. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інститутту вивчення війни (ISW).

Аналітики із посиланням на геолокаційні кадри, опубліковані 6 липня, стверджують, що українські сили нещодавно просунулися на північний захід від Глибокого (на північ від Харкова), контратакуючи в цьому районі.

Тимчасом російські мілблогери пишуть, що українські сили регулярно контратакують поблизу Глибокого і що українські сили просунулися до Глибокого з південного заходу. Інший мілблогер стверджує, що українські військові також проводять рейди поблизу Липців (на північ від Харкова) і Тихого (на північний схід від Харкова), “щоб виявити вразливі місця в російських оборонних лініях”.

“6 і 7 липня російські війська продовжили наземні атаки на північ від Харкова в районі Липців і Глибокого, а також на північний схід від Харкова в межах Вовчанська і поблизу Стариці”, – йдеться у повідомленні.

Водночас російські мілблогери стверджують, що їхні війська відбили позиції на вулицях Короленка та Соборній у центрі Вовчанська.

Нагадаємо, український комбат назвав найбільшу проблему під час наступу росіян на Харківщині.

Читайте провідні новини на сьогодні

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *