Олімпійські ігри-2024 – день 1: результати виступів українців за 27 липня

У суботу, 27 липня, на Олімпійських іграх-2024, які напередодні стартували в Парижі урочистою церемонією відкриття, були розіграні перші комплекти нагород.

В офіційно перший змагальний день Олімпіади-2024 розіграли 14 комплектів медалей у 8 видах спорту.

27 липня на Україна на Олімпійських іграх була представлена у семи видах спорту, в чотирьох з яких була можливість здобути нагороди. Загалом цього дня виступив 21 український спортсмен, а також свій другий матч зіграла збірна України з футболу,  яка на старті поступилася Іраку (1:2).

Розповідаємо, хто з українських олімпійців змагався 27 липня, а також які результати вони показали.

Результати виступів українців у перший день Олімпіади-2024 (27 липня)

Дзюдо. До 60 кг: Дільшот Халматов у першому раунді в овертаймі здолав Достона Рузієва з Узбекистану (1:0), в 1/8 фіналу поступився казахстанцю Єлдосу Смєтову (0:1).

Кульова стрільба. Пістолет, 10 м, кваліфікація: Павло Коростильов (12-те місце) та Віктор Банькін (11-те місце) не пройшли до фіналу.

Стрибки у воду. Синхронні стрибки, 3-метровий трамплін, фінал: дует Вікторія Кесарь та Анна Письменська посів сьоме місце з восьми команд з результатом 251,37 бала.

Фехтування. Джоан Фейбі Бежура: особиста першість, шпага: вибула в 1/16 фіналу, поступившись француженці Ауріан Малло-Бретон (13:14).

Фехтування. Влада Харькова: особиста першість, шпага: в 1/16 фіналу розгромила американку Маргеріту Вінценті Гуцці (15:6), в 1/8 фіналу здобула перемогу над японкою Міхо Йошимурою (15:10), у чвертьфіналі програла француженці Ауріан Малло-Бретон (10:15).

Фехтування. Олена Кривицька: особиста першість, шпага: в 1/16 фіналу здобула перемогу над Александрою Ндоло з Кенії (13:12), в 1/8 фіналу здолала Сяо Руєн з Канади (15:14), в 1/4 фіналу поступилася Вівіан Конг з Гонконгу (7:15).

Теніс. Ангеліна Калініна: одиночний турнір, перше коло (перенесено на 28 липня через дощ).

Кульова стрільба. Пістолет, 10 м, кваліфікація: Олена Костевич показала 19-й результат та не пройшла до фіналу.

Академічне веслування. Парні четвірки, перший кваліфікаційний заїзд: Євгенія Довгодько, Катерина Дудченко, Дарина Верхогляд та Анастасія Коженкова вийшли до фіналу, показавши другий результат – 6:20.09 хвилини. Фінал відбудеться 31 липня.

Теніс. Даяна Ястремська: одиночний турнір, перше коло (перенесено на 28 липня через дощ).

Велоспорт. Шосейний велоспорт, гонка з роздільним часом, фінал: Юлія Бірюкова фінішувала 27-ю. Через дощ вона впала в одному з поворотів і пошкодила лікоть.

Теніс. Марта Костюк: одиночний турнір, перше коло (перенесено на 28 липня через дощ).

Теніс. Людмила Кіченок / Надія Кіченок: парний турнір, перше коло (перенесено на 28 липня через дощ).

Спортивна гімнастика, кваліфікація. Ілля Ковтун, Олег Верняєв, Назар Чепурний, Ігор Радівілов та Радомир Стельмах: пробилися до фіналу командного багатоборства, з результатом 253,893 бала посівши четверте проміжне місце, що дозволило опинитися серед топ-8 збірних.

Веслувальний слалом. Байдарка-одиночка: Вікторія Ус у першому заїзді посіла 16-те місце з результатом 100,42 с. У другому показала результат 98,65 с і кваліфікувалася до півфіналу із загального 18-го місця.

Футбол. Другий тур: збірна України в меншості вирвала перемогу над командою Марокко (2:1) та набрала перші очки на олімпійському турнірі.

Настільний теніс. Одиночний турнір, 1/32 фіналу: Соломія Братейко поступилася румунці Елізабеті Самарі (3:4).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *