Як смажити баклажани: рецепт овочів, смачніших за гриби та м’ясо
Баклажан відомий не лише завдяки своєму цікавому смаку, а й багатьма корисними властивостями. Завдяки наявності великої кількості вітамінів та мінералів баклажани сприяють зміцненню серцево-судинної системи, покращенню обміну речовин та роботи шлунково-кишкового тракту.
Страви з баклажанів готують у багатьох кухнях світу. Вони можуть бути гострими, пряними, кисло-солодкими або мати ніжний смак. Закуски із баклажанів підходять як для повсякденного меню, так і для святкового столу, їх можна подавати холодними або гарячими, як самостійну страву або як гарнір.
Розповідаємо, як дуже смачно посмажити баклажани
Інгредієнти:
-
Баклажани – 800 г,
-
Яйця – 1 шт.,
-
Сметана 20% — 2 ст.л,
-
Цибуля – 1 шт.,
-
Часник – 2 зубчики,
-
Цукор — 1 чайна ложка,
-
Куркума — пів чайної ложки,
-
Петрушка — кілька гілочок,
-
Сіль — пів чайної ложки.
Приготування баклажанної закуски
-
Очищаємо баклажани, нарізаємо їх великими кубиками. Солимо баклажани у глибокій місткості, залишаємо на 15 хвилин.
-
Відтискаємо баклажани від вологи, просушуємо паперовим рушником, додаємо збите яйце та залишаємо на 10 хвилин.
-
В олії обсмажуємо баклажани на середньому вогні до золотистого кольору, потім всипаємо куркуму та улюблені приправи.
-
Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо в олії, додаємо сіль і цукор. Додаємо до баклажанів цибулю, перемішуємо.
-
Викладаємо до баклажанів сметану і під кришкою на повільному вогні тушимо 3-5 хвилини.
-
Шинкуємо петрушку, пропускаємо до неї зубчики часнику через прес і суміш додаємо в баклажани.
-
Вимикаємо плиту і під кришкою даємо баклажанам просочитися часником та зеленню.
Читайте також: