Ніч спалених авто в Києві: що стало причиною та кого підозрюють у підпалах

У Києві чергова хвиля підпалів автомобілів. Минулої ночі автівки масово палали на Троєщині, що в Деснянському районі.

Як повідомляють у ДСНС Києва, після початку дії комендантської години надійшла інформація про пожежу на вулиці Милославській, де горів автомобіль “Mitsubishi”. Повідомлення надійшло о 03:14, а вже о 03:37 рятувальники загасили полум’я.

Згодом  схожий виклик був на вулицю Сабурова, де горів автомобіль “Opel”. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено припаркований поряд автомобіль “Mitsubishi”. Пожежу було ліквідовано о 05:33.

Найсильніше палало на проспекті Червоної калини

Найпотужнішим минулої ночі було загоряння автомобілів на проспекті Червоної калини.

“О 04:14 надійшло повідомлення про палаючі автівки на проспекті Червоної калини. Внаслідок загоряння в автомобілі “Nissan” полум'я розповсюдилося на поряд розташовані автівки “Hyndai”, “Lada”, “ВАЗ”. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено лакофарбові покриття ще 4 автомобілів. Пожежу ліквідували о 04:34″, – повідомляють у ДСНС Києва.

Там додають, що також минулої ночі горів автомобіль в Оболонському районі столиці – на вулиці Кондратюка спалахнуло авто “Toyota”. З цього, власне, й розпочалася неспокійна для рятувальників ніч у Києві.

Загалом у місті згоріло 7 автівок, 5 пошкоджено.

Що кажуть місцеві мешканці

Жителі Троєщини пишуть у соціальних мережах, що провели майже безсонну ніч через пожежі з автівками – заграву було видно здалеку, та й у машинах, охоплених полум'ям, наче щось вибухало.

Люди кажуть, що поліція має суворіше карати за порушення комендантської години тих, хто зухвало порушує це правило.

Дехто з жителів припускає, що пожежу могли влаштувати підлітки, які, незважаючи на заборону, гуляють вулицями під час комендантської години.

Що кажуть у поліції

В поліції Києва зазначають, що, на жаль, проблема з загорянням чи підпалами автомобілів актуальна зараз для всієї України, не лише для столиці.

“Слідчі встановлюють причини займання автівок та здійснюють пошук ймовірних зловмисників. Цієї ночі в Києві постраждали автомобілі як військових, так і звичайних громадян“, – розповіли ТСН.ua у поліції Києва.

Наразі інформацію, що підпал автомобілів скоїли неповнолітні особи, правоохоронці не підтверджують.

До слова, нещодавно СБУ затримала три групи агентів російських спецслужб, які здійснювали підпали військових авто у Дніпропетровській і Закарпатській областях. Організатори злочинів – двоє киян.

Раніше ТСН.ua розповідав, що в Києві горіло декілька авто: кому вони належать.

Читайте також:

У Києві спалахнула пожежа поруч з лінією метро: що сталося

В Києві спалахнула масштабна пожежа: чорний дим піднімається над Троєщиною (фото)

Масштабна пожежа у Білій Церкві: рятувальники розповіли подробиці (фото)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *