Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна: цієї помилки у використанні техніки припускаються всі
Що можна зробити, щоб страви, які ви розігріваєте в мікрохвильовій печі, були соковитішими, апетитнішими та набагато смачнішими? Адже ця техніка стала справжнім помічником на сучасній кухні. Щоб витрачати менше часу на приготування їжі, ми часто готуємо на кілька днів, а потім просто розігріваємо страви. Кілька хвилин – і гарячу вечерю вже можна подавати до столу. Однак перш ніж використовувати мікрохвильовку, запам'ятайте кілька важливих нюансів.
Насамперед розігрівати їжу можна лише в спеціальних контейнерах, які виготовляються з матеріалу, що придатний для використання у мікрохвильових печах. На них має бути маркування. Зазвичай це або значок у вигляді хвиль, або напис “Microwave oven safe”.
Використовуючи такий посуд, ви будете впевнені, що ні сам контейнер, ні їжа, яка в ньому лежить, не зіпсуються під час розігрівання.
Також запам'ятайте, який посуд у жодному разі не можна ставити до мікрохвильової печі. Це алюмінієва фольга, металевий посуд і прилади, паперові пакети. Не можна ставити й щільно закриті ємності, адже через тиск, що наростає, посуд може різко розкритися і навіть розірватися.
Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна: що робити
Щоб страва вийшла соковитішою і набагато смачнішою, треба накрити контейнер кришкою, але не закривати її. В такому разі вода не випаровуватиметься, тому продукти не пересушаться.
Існує ще один цікавий лайфгак, як зберекти соковитість страви, коли ви розігріваєте її в мікрохвильовій печі. Поставте поряд з тарілкою, в якій лежить їжа, чарочку з водою (краще наливати вже гарячу). Так ви створите додаткову вологість. Цей метод особливо добре працює, коли ви розігріваєте шматок піци і не хочете, щоб він став сухим.
Читайте також: