Медики танцювали на столах: скандал у Рівному отримав несподіване продовження

У Рівному скандал з медиками протипухлинного центру набирає обертів. Відео, як лікарі після наукової конференції влаштували собі фуршет з веселощами, потрапило в інтернет і викликало хвилю обурення. Одразу відреагували й чиновники. Тепер з'ясовують, чи, бува, не за державні гроші так резонансно погуляли медики.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анни Махно.

В Рівному місцеві медики після наукової конференції влаштували гучне гуляння з танцями на столах. Жителі Рівного одразу спалахнули обуренням через цей інцидент.

“Ми маємо пам'ятати, де ми живемо, в який час”, – каже рівненська журналістка Ольга Підгорецька.

Саме журналістка Ольга Підгородецька і виклала ці кадри до соцмережі. Сама була приголомшена побаченим.

“Відео я отримала від свого джерела, і він був обурений від тої ситуації, яка відбувалася на цій фуршетній частині після конференції”, – каже вона.

Відзняте стало вірусним. Його активно почали коментувати. Хтось медиків засуджував, хтось захищав, що мають право на відпочинок, адже робота у них надскладна. Побачили кадри і у військовій адміністрації.

“Не в період війни мають бути такі публічні відпочинки людей, які працюють на державних посадах”, – каже голова Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Керівника протипухлинного центру Григорія Максим'яка покликали на розмову. Той заявив, що бере на себе відповідальність і звільняється разом із 4-ма заступниками.

Нині вже ексдиректора центру в кабінеті не застати. Не легко знайти і тих працівників медзакладу, які відвідували фуршет.

На Сергія Михайловського поклали обов'язки керівника центру. Сам він ані на конференції, ані на фуршеті, каже, не був. Лише вийшов з відпустки.

“Я погодився тимчасово очолити цей заклад. Ну від таких пропозицій відмовлятися, ви знаєте, не личить”, – каже він.

Насправді, каже, конференція була важлива, її проводять щороку. А от за які гроші організовували цьогорічну, каже, не знає. Це цікавить і військову адміністрацію.

“Сума, яка була використана онкодиспансером, якщо я не помиляюся, – 81 тисяча 700 гривень. Вона була використана на оренду певної апаратури звукової. Чи це має відношення до того, що було після, станом на зараз я ще не готовий сказати”, – каже голова ОВА Олександр Коваль.

Нині перевіряють, скільки грошей і з яких джерел було використано на такий фуршет. Якщо виявлять нецільову витрату державних коштів, кажуть, лише звільненнями усе не закінчиться.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Головні новини 6 вересня: удар по Павлограду, гучні заяви Сирського та смерть у ТЦК

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *