Обережно, шахрайство: ДТЕК “Київські електромережі” попередив про небезпеку

У Мережі розповсюджуються повідомлення з посиланням на фейковий сайт ДТЕК “Київські електромережі”. Перехід за посиланням може загрожувати викраденням персональних даних користувачів або зараженням електронних пристроїв шкідливими програмами.

Про це ДТЕК “Київські електромережі” повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

“Кіберзлочинці можуть розповсюджувати шкідливе посилання різними каналами (електронна пошта, месенджери, соцмережі) нібито від імені ДТЕК “Київські електромережі” з метою викрадення персональних даних або розповсюдження комп’ютерних вірусів”, – йдеться у повідомленні.

У ДТЕК зазначили, що фахівці з інформаційної безпеки підприємства вже вжили необхідних заходів, але користувачам необхідно бути пильними.

“Просимо вас не переходити за невідомими чи підозрілими посиланнями та не відкривати і не завантажувати файли від невідомих адресантів в електронній пошті, месенджерах та СМС-повідомленнях”, – наголосили в компанії.

“Київські електромережі” також нагадали електронні адреси своїх офіційних каналів онлайн-комунікації:

Нагадаємо, Міністерство оборони України виявило три підроблені версії вебзастосунку “Резерв+”. Сайти були виявлені на етапі створення, тож злочинці не встигли розпочати розсилання фейкових повідомлень.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *