Епідеміологиня пояснила, коли краще робити щеплення від грипу

Про щеплення слід задуматися ще до початку епідемічного сезону.

Про це розповіла в етері Еспресо епідеміологиня, вірусологиня, професорка, завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету Наталія Виноград.

Професорка зазначила, що вакцини є як проти COVID-19, так і проти грипу. Вона підкреслила, що найкращий час для щеплення від грипу — це перед початком епідемічного сезону. Імунітет формується не одразу, тому варто задуматися про вакцинацію заздалегідь. Вона також зазначила, що грип може бути не легшим за COVID-19.

Вона підкреслила, що COVID-19 може мати тяжкий перебіг у людей з медичними ризиками, тоді як у решти — проявляється симптомами, схожими на гострі респіраторні вірусні інфекції, такими як температура. Вона пояснила, що COVID-19 став ендемічним захворюванням, характерним для нашої території, і проявляється з певною сезонністю. Улітку та восени очікується значне зростання випадків. Найбільше хворіють діти молодших і старших класів, тоді як найменше — люди старше 60 років, оскільки вони переважно залишаються вдома, щоб уникнути захворювання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати домашню корисну мазь для розтирання грудей під час застуди

Читайте також:

 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *