США розгорнуть в Ізраїлі батарею протиракетного комплексу THAAD, якого потребувала Україна

Україна просила у США протиракетний комплекс THAAD проти “Кинджалів”, але його розгорнуть в Ізраїлі.

Про це йдеться у матеріалі українського військового порталу Defence Express.

“Пентагон офіційно підтвердив, що армія США таки розгорне в Ізраїлі батарею протиракетного комплексу THAAD та 100 осіб обслуговувального персоналу на тлі можливого удару по Ірану та дій Тегерану у відповідь”, – повідомили експерти.

Що відомо про комплекс THAAD і чому він важливий для України

Як зазначалося раніше, 13 жовтня президент США Джо Байден заявив про передавання Ізраїлю передової протиракетної системи THAAD. Також до Ізраїлю доправлять американські війська для керування системою, щоб зміцнити протиповітряну оборону країни після ракетних атак з боку Ірану.

Комплекс THAAD може перехоплювати балістичні цілі на дистанції до 200 км і є вкрай актуальним для України, щоб знищувати російські ракети “Іскандер” і “Кинджал”, і, власне, у грудні 2023 року були повідомлення про те, що наша сторона веде перемовини зі США щодо можливого отримання THAAD.

“Перекидання батареї THAAD до Ізраїлю збільшує рівень оперативної напруженості для армії США. Всього в наявності лише 7 батарей цього комплексу. Наступного року американські військові можуть отримати і восьму батарею THAAD”, – повідомили військові експерти.

Нагадаємо, 18 жовтня президент США Джо Байден має приїхати до Німеччини, проте не на черговий “Рамштайн”, а для зустрічі з канцлером Олафом Шольцем.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *