Україна близька до відключень світла – експерт

Україна близька до відключень світла, адже через два тижні зростатиме споживання електроенергії, бо люди почнуть вмикати обігрівачі.

Про це експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук розповів у ефірі “Новини Live”.

“Наскільми ми близькі до відключень? Близькі. От фактично ще два тижні, я думаю, і можна говорити про те, що в цілому по Україні буде зростати споживання електроенергії”, – повідомив експерт.

Він зауважив, що оскільки опалювальний сезон розпочнуться пізніше, то з настанням холодів українці почнуть користуватися електричними обігрівачами.

“Опалювальний сезон – ми почули таке певне виправдання з боку влади в Києві, що ми будемо економити газ, тому пізніше включимо опалення. Навантаження піде на електроенергію, на обігрівачі, і тоді можуть бути обмеження. Не такі значні, не можна сказати, що це буде відразу по 12 годин. Але доки не почнуться морози – десь вночі до -10, а вдень -5 – тоді ми не побачимо тих 12 годин”, – пояснив Корольчук.

Він додав, що “в різних регіонах буде по-різному”.

До слова, секретар РНБО Олександр Литвиненко заявив, що із настанням опалювального сезону Росія може відновити масовані удари по енергетичній інфраструктурі України.

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *