Розкрито основний секрет: чому французи вмочують круасан в каву
Гостей з Франції дуже просто впізнати у кав'ярні, адже вони завжди вмочують круасан у гарячу каву. Хоча це може мати дивний вигляд для українців, проте для французів така традиція має сенс.
“Купання” традиційної французької випічки в ароматному напої стало вже своєрідним обрядом, який передається від покоління до покоління.
Як пояснюють експерти, булочки, круасани, багет французи зазвичай вмочують у каву саме тому, що ці борошняні вироби здаються їм надто сухими. Ба більше, часто їхня скоринка настільки тверда, що її досить важко відкусити.
Хрускіт випічки подобається далеко не всім, а тому на допомогу приходить гарячий напій. І французів не бентежить навіть той факт, що в каві можуть залишитися крихти.
В українців, натомість, також існує схожа звичка. Згадайте, як наші бабусі та мами вмочують печиво, сухарики, вафлі у чай, каву чи навіть молоко.
Читайте також: