Експерти розкрили головний секрет кухні: чи насправді не можна ставити до холодильника гарячі страви
Запитання, чи можна ставити гаряче до холодильника, має сенс. Адже чим швидше ми приберемо залишки їжі, тим менше бактерій розмножиться всередині. Але чи можна ставити страви, які все ще гарячі?
Насамперед варто зазначити, що ця дія пов'язана одразу з двома проблемами. Річ зовсім не в температурі їжі, а в холодильнику та інших продуктах, які там стоять. Якщо ви приберете всередину щось з високою температурою, то й навколишня температура збільшиться. А це означає, що холодильникові знадобиться більше енергії, щоб підтримувати задані параметри.
Ще одна проблема – у скупченні льоду й води. Навіть ті холодильники, які мають функцію саморозморожування, потребують щорічного обслуговування. А все тому, що техніка “висушує” продукти і повітря, через що внизу починає з'являтися зайвий конденсат (зокрема і в морозилці), який там перетворюється на лід.
Саме тому ставити каструлі з гарячими стравами до холодильника не рекомендується, особливо якщо їх потрібно підсунути до задньої стінки. Вода починає активно випаровуватися і з часом це призводить до скупчення води і льоду.
Як довго чекати на те, щоб поставити каструлю до холодильника
Експерти кажуть, що найкраще прибирати залишки їжі до холодильника протягом двох годин після приготування. Після закінчення цього терміну бактерії вже починають активно розмножуватися, перетворивши їжу на харчове отруєння в майбутньому.
За дві години гаряча страва достатньо охолоне, щоб температура в холодильнику не піднімалася надто критично.
Читайте також: