Гарбузовий манник, який сподобається навіть тим, хто не любить овоч
Пропонуємо рецепт гарбузового манника на кефірі з сиропом. Такого ви точно не куштували. Рецепт простий, “у його складі зовсім нема яєць, але від цього він не менш поживний, ситний і приємний. Насправді він виходить дуже солодким – справжній десерт до найближчого чаювання. Якщо ви не ласуни, можна покласти менше цукру”.
Інгредієнти:
- 300 г гарбуза,
- 1 лимон,
- 250 мл кефіру,
- 100 г цукру для тіста, 150 г цукру для сиропу,
- 270 г манної крупи;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 120 мл води
Приготування:
-
Почистіть гарбуз, натріть на тертці.
-
Додайте до натертого гарбуза кефір і цукор, добре перемішайте. Досипте манну крупу й розпушувач або соду, якщо розпушувача не маєте. Соду не потрібно гасити, оскільки в тісті є кефір.
-
Натріть цедру лимона і додайте до тіста. Замішайте тісто віничком.
-
Змастіть форму для випікання олією, розігрійте духовку до 180 °C, влийте тісто до форми та поставте запікатися 45 хвилин.
-
Перевірте готовність зубочисткою: якщо тісто сухе – манник готовий.
-
Поки манник випікається, приготуйте сироп. Змішайте воду з цукром, додайте сік лимона, доведіть до кипіння і варіть ще три хвилини на середньому вогні.
-
Залийте готовий манник гарячим сиропом і залиште на 30 хвилин, щоб тісто увібрало рідину. Для насиченішого смаку залиште його на ніч.
Читайте також: