Як правильно чергувати шари в салаті “Оселедець під шубою”: що за чим викладати на тарілку
Лише дехто повторює шари в тій самій послідовності, яка і була задумана кулінарами. Однак, кажуть фахівці, цей момент є дуже важливим. Адже саме від черговості продуктів залежить, наскільки добре вони будуть доповнювати один одного.
Отже, як правильно сформувати салат:
- буряк;
- цибуля;
- оселедець;
- картопля;
- зелена цибуля;
- яйце;
- зелений горошок;
- морква;
- буряк.
Кулінари стверджують, що варений буряк ідеально поєднується з цибулею, створюючи свіжий і легкий смак салату. Цибуля, в свою чергу, є прекрасним компаньйоном для оселедця, тому що він її злегка маринує, надаючи гостроти. Неможливо уявити оселедець без картоплі, тому саме вона йде наступним шаром.
Як результат, у вас виходить ідеально збалансована страва, яка має надзвичайно свіжий смак.
Звичайно, не слід забувати про соус, який і зв'язує в єдине ціле всі ці шари. Ви можете зробити традиційну сіточку з майонезу. Але, щоб надати салату трішки пікантності, спробуйте змішати майонез з гірчицею. Це дуже смачно.
Читайте також: