Як посмажити рибу без запаху, бризок, щоб не підгоріло борошно, а плита залишилася чистою

Смажену рибу полюбляє багато українців. А от смажити її – не дуже. Мало того, що потрібно почистити рибу, та ще й під час смаження може виникнути купа проблем – риба прилипає до пательні, панірування підгорає, бризки олії забруднюють плиту, запах гару розповсюджується всією кухнею, а риба виходить пересушеною. Але цього можна уникнути. Розповідаємо, як посмажити рибу так, щоб вона вийшла смачною та соковитою і сам процес смаження приніс задоволення. Спосіб підходить для будь-якої риби.

Як смачно та акуратно посмажити рибу

  • Кусочки риби солимо, перчимо та залишаємо на десять хвилин просолитися.
  • До сковорідки наливаємо олію, вмикаємо середній вогонь.
  • Робимо панірування – беремо в рівних пропорціях пшеничну й кукурудзяну муку.
  • Кожен кусок обвалюємо в паніруванні, після цього занурюємо в чисту воду і смажимо з двох боків на пательні до готовності.

Переваги цього способу смаження

  • Завдяки цьому способу олія не стріляє, не бризкає, плита залишається ідеально чистою.
  • Навіть після другої порції риби олія залишається прозорою, без пригорілої муки, а отже, без запаху гару.
  • На рибі утворюється плівка, яка зберігає вологу, риба не пересихає, залишається соковитою, а ззовні утворюється хрумка скоринка.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *