Як посмажити рибу без запаху, бризок, щоб не підгоріло борошно, а плита залишилася чистою
Смажену рибу полюбляє багато українців. А от смажити її – не дуже. Мало того, що потрібно почистити рибу, та ще й під час смаження може виникнути купа проблем – риба прилипає до пательні, панірування підгорає, бризки олії забруднюють плиту, запах гару розповсюджується всією кухнею, а риба виходить пересушеною. Але цього можна уникнути. Розповідаємо, як посмажити рибу так, щоб вона вийшла смачною та соковитою і сам процес смаження приніс задоволення. Спосіб підходить для будь-якої риби.
Як смачно та акуратно посмажити рибу
- Кусочки риби солимо, перчимо та залишаємо на десять хвилин просолитися.
- До сковорідки наливаємо олію, вмикаємо середній вогонь.
- Робимо панірування – беремо в рівних пропорціях пшеничну й кукурудзяну муку.
- Кожен кусок обвалюємо в паніруванні, після цього занурюємо в чисту воду і смажимо з двох боків на пательні до готовності.
Переваги цього способу смаження
- Завдяки цьому способу олія не стріляє, не бризкає, плита залишається ідеально чистою.
- Навіть після другої порції риби олія залишається прозорою, без пригорілої муки, а отже, без запаху гару.
- На рибі утворюється плівка, яка зберігає вологу, риба не пересихає, залишається соковитою, а ззовні утворюється хрумка скоринка.
Читайте також: