Борщ буде червоним та наваристим: коли додавати до страви буряк
Готують борщ завжди на овочевому чи м'ясному бульйоні. Якщо ви вирішили приготувати м'ясну версію, тоді у вас є два варіанти:
- відварювати м'ясо одразу у воді;
- попередньо обсмажити м'ясо на сковороді, а потім ще й протушкувати разом з томатним соком.
Обрали другий варіант? Тоді варто звернути увагу, що на одну каструлю борщу знадобиться всього 1-2 склянки соку. Тут все залежить від її об'єму.
Далі готується засмаження, яке також потрібно знати, як приготувати правильно. На сковороді обсмажується спочатку цибуля, а потім морква. Після цього додається натертий буряк та одна чайна ложка цукру. Овочі в процесі смаження карамелізуються, тому смак страви вийде більш цікавим.
В засмаження можна додати кілька перетертих помідорів або просто долити воду. Тут вже на ваш розсуд. Не забудьте про 1-2 чайні ложки лимонного соку. Саме завдяки цьому інгредієнту борщ вийде наваристим та яскраво-червоним.
Важливим моментом вважається додавання засмаження. В каструлю його краще відправляти за 5-7 хвилин до того, як головна страва буде готовою. В цьому разі буряк не вивариться і не втратить свій колір. Потім каструлю накрийте кришкою і залишіть так на кілька годин. Борщ значно смачніший, коли настоїться.