Вирощування моркви: основні правила, на які потрібно звернути увагу, щоб мати хороший урожай
Не варто висівати моркву на тих ділянках городу, де торік росли культури, які залишають після себе великі рослинні залишки (овочеві боби, пізня капуста, кукурудза).
Також потрібно звернути увагу на деякі рослини, які є поганими попередниками для цієї культури. Зокрема, фахівці не радять сіяти моркву там, де раніше росли петрушка, пастернак, кріп, селера, редиска або буряк. На попереднє місце помаранчевий овоч радять повертати не раніше ніж через 3-4 роки після збирання урожаю.
Де посадити моркву? Найкращими попередниками городники вважають картоплю, ранню капусту, цибулю, огірок та помідори.
Застій води і надто високий рівень вологості моркві не підходить. Вона віддає перевагу повітропроникним і пухким ґрунтам з нейтральною чи слабокислою реакцією. Якщо на вашій ділянці болотистий ґрунт, його рекомендують попередньо підживити, а вже після цього висівати моркву.
Морква вважається холодостійкою культурою, для проростання якої потрібно +9+15 градусів. Тому її найчастіше висівають у період від середини квітня до середини травня. Проте навіть якщо будуть невеличкі нічні приморозки до -2-х градусів, вони не нашкодять культурі. Після висівання перші проростки з'являються через 10-15 днів.
Читайте також: