Корисний фокус: що робити, щоб не пригорала сковорідка
Коментар авторки Тетяни Мележик:
“Що б я не робила, з часом продукти починали прилипати до сковорідки під час смаження. Доводилося досить часто купувати новий посуд. Але якось я зіткнулася з цікавим і досить простим фокусом. Вирішила спробувати і здивувалася, що сковорідка припинила пригорати”.
Хитрість доволі проста. Щоб їжа не прилипала до сковорідки, потрібно її попередньо прожарити з сіллю.
Що робити? Спочатку поверхню сковорідки необхідно знежирити. Для цього можна просто промити посуд м'якою губкою з мийним засобом. Лише після цього можете розпочинати прожарювання. Сковорідку ставлять на плиту та нагрівають. Потім вже на гарячу поверхню кладуться кілька ложок солі. Варто зауважити, що спеція повинна повністю покрити сковорідку всередині. Далі зменшується вогонь, а сіль періодично помішується.
Скільки часу потрібно прожарювати сковорідку сіллю
Сковорідка прожарюється доти, доки сіль не змінить свій колір і не стане жовтуватою. Також від поверхні повинен піти легкий димок. Приблизно 10 хвилин вистачить, щоб сіль повністю просмажилася. Тепер сковорідку можна прибирати з вогню.
Що робити після прожарювання
Після прожарювання сіль краще висипати до якоїсь ємності, взяти паперовий рушник і добре витерти поверхню сковорідки. Протирати потрібно також і боки.
Далі влити трохи соняшникової олії і натерти нею сковорідку за допомогою чистого паперового рушника. Потім посуд ставиться на вогонь і добре прогрівається. Через 2-3 хвилини можна вимикати плиту і ще раз протерти сковорідку паперовим рушником від залишків олії.
Тепер посуд повністю готовий до використання. Їжа більше не пригоратиме.
Читайте також: