Блокада західного кордону: яка ситуація на пунктах пропуску з Польщею

Станом на п’ятницю, 24 листопада, через тривалу блокаду трьох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні застрягли в чергах приблизно 2300 вантажівок. На четвертому пункті пропуску “Медика – Шегині”, який польські протестувальники заблокували напередодні, на польському боці зібралося вже 1400 вантажівок.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, на напрямках “Ягодин”, “Краківець” і “Рава-Руська”, де блокування польськими перевізниками розпочалося від 6 листопада, відбувається незначний рух.

“За годину польська сторона може пропускати на виїзд і в'їзд кілька вантажівок – 2, 5, 8. У різні години це [відбувається] по-різному. Але інтенсивності руху це не додає”, – сказав Демченко.

За інформацією речника ДПСУ, за минулу добу через ПП “Ягодин” в обидва боки перетнуло кордон загалом 150 вантажівок замість доблокадних 1200-1300. Дещо інтенсивніший рух вантажівок відбувається на напрямку ПП “Краківець”.

Андрій Демченко зауважив, що на пункті пропуску “Медика – Шегині”, який було заблоковано вчора, рух транспорту, за повідомленням польської сторони, було відновлено о 21:00. Станом на ранок на цьому напрямку в бік України на території Польщі перебувало 1400 вантажних транспортних засобів.

Яка ситуація на кордонах Словаччини та Угорщини

Через блокаду на території Польщі водії та перевізники обирають інші напрямки перетину західного кордону України, що призводить до збільшення черг на пунктах пропуску зі Словаччиною та Угорщиною.

В напрямку “Ужгород – Вишнє Нємецке” на території Словаччини в бік України станом на ранок перебувають приблизно 400 вантажівок. Блокування, за словами речника ДПСУ, не відбувається.

В напрямку пункту пропуску “Тиса” на кордоні з Угорщиною перебувають 460 вантажівок.

Нагадаємо, що 6 листопада на кордоні розпочався страйк польських перевізників. Йшлося про три пункти пропуску, до яких учора додався ще й четвертий. Учасники акції фактично вимагають скасування транспортного безвізу.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *