В Індонезії народився рідкісний носоріг: тварин цього виду залишилося менше 50 (фото)

На західному острові Суматра в Індонезії народився суматранський носоріг, що перебуває під загрозою зникнення. 

Про це пише AP.

Це другий суматранський носоріг, який народився в країні цього року, і довгоочікуване поповнення виду, який наразі налічує менше ніж 50 тварин.

Самка Даліла народила 25-кілограмове дитинча у заповіднику для суматранских носорогів у національному парку Уей Камбас у провінції Лампунг, на південному краю острова Суматра. Його батьком є самець за окликом Харапан, який народився у зоопарку Цинциннаті 2006 року. Він був останнім суматранським носорогом у світі, якого репатріювали до Індонезії.

Більшість носорогів, що залишилися, мешкає на Суматрі, деякі — в неволі. Їм загрожує знищення довкілля в тропічних лісах і браконьєри, які вбивають тварин заради їхніх рогів, які цінуються для виготовлення прикрас та використання у традиційній медицині в Китаї та інших частинах Азії.

“Це народження також є народженням другого суматранського носорога 2023 року. Це підкреслює прихильність уряду Індонезії до зусиль щодо збереження носорогів в Індонезії, особливо суматранського носорога”, — заявила міністерка довкілля та лісового господарства Індонезії Сіті Нурбая Бакар у письмовому листі.

Вона додала, що в результаті напівприродного розведення в заповіднику Уей Камбас було зареєстровано п’ять живороджень суматранських носорогів.

Охоронець заповідника знайшов Далілу з новонародженим дитинчам поряд з нею 25 листопада вранці, на 10 днів раніше за передбачувану дату пологів.

Даліла та її дитина перебувають у хорошому стані: новонароджений тепер може стояти прямо і ходити.

Суматранський носоріг перебуває під захистом закону в Індонезії. Дорослих тварин залишилося лише близько 30.

Нагадаємо, найбільш віддалене поштове відділення у світі щороку наймає працівників, які рахуватимуть пінгвінів. Заявки подають тисячі людей.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *