У Німеччині завершилося навчання другої групи українців на системі Patriot

У Берліні завершилося навчання другої групи українських військових для роботи з системою протиповітряної оборони Patriot. У навчаннях взяло участь близько 70 солдатів і офіцерів з України.

Про це повідомив в п'ятницю, 1 грудня, командувач багатонаціонального тренувального командування генерал-лейтенант Андреас Марлов (Andreas Marlow), передає інформагенція DW.

За його словами, курс підготовки тривав більш ніж шість тижнів. Він наголосив, що захист повітряного простору України є головним завданням, оскільки російські атаки цілеспрямовано нищать цивільну інфраструктури в Україні.

Німецький генерал підкреслив, що під час навчання досягнуто такого рівня компетенції персоналу, який дозволить Україні самостійно працювати із ЗРК Patriot. 

“Друга річ – це те, що ми, звісно, отримали багато тактичних порад від українців про те, чого вони навчилися в боях з росіянами, починаючи від піхоти й закінчуючи інженерними військами і протиповітряною обороною”, – визнав Марлов. 

В програмі підготовки брали участь досвідчені українські офіцери, які служать в військах протиповітряної оборони. Багато хто з українських учасників вишколу мав досвід роботи з радянськими системами ППО, як-от ЗРК С-300.

“Всі вони мають бойовий досвід, а також раніше служили в протиповітряній обороні”, – сказав німецький інструктор.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Німеччини Бербок закликала створити над Україною “зимовий щит”.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *