Перемога чи поразка: Ярош перелічив досягнення українців, які всі забули

Командувач Української добровольчої армії, екслідер “Правого сектору” та колишній нардеп Дмитро Ярош на тлі останніх песимістичних публікацій у західних ЗМІ щодо України перелічив наші досягнення у війні за останні пів року.

Про це він написав у Facebook.

“Зараз не дуже популярно говорити на цю тему, бо деякі деким заявлені попередньо цілі на літньо-осінню кампанію не виконані. Але за крайні пів року ми, український народ, та наші Сили оборони маємо неабиякі досягнення”, – зазначив Ярош і перелічив їх:

  • Україна не віддала жодного обласного та районного центру.
  • ЗСУ “перемолотили” десятки тисяч окупантів, їхні штаби, логістику, знищили тисячі одиниць їхньої бойової техніки.
  • Україна, не маючи дієвого флоту, уразила десятки кораблів ЧФ РФ, звівши до мінімуму можливості російського флоту.
  • Сили оборони висаджують десанти в Криму.
  • Дрони бʼють по Москві та інших російських містах.
  • Україна атакує і тримає під постійною загрозою тимчасовий Кримський міст.
  • Україна ліквідовує колаборантів та “різних одіозних осіб-окупантів” як на тимчасово окупованих територіях, так і в самій РФ.
  • Удари по БАМу.

“Так – ми не змогли прорвати їхні лінію оборони. Так, ми багато в чому геть не досконалі, деколи аж ригати хочеться від наших помилок. На жаль, ми, український народ, не готувалися до такої Війни. Отже, всі наші недоліки – це наша спільна сума факторів, а не чиїсь прорахунки або тотальна зрада. Це ми всі такі! Ми допустили те, що є”, – наголосив Ярош.

Він закликав згадати всіх воїнів, які боронять Україну. Ярош попередив, що на українців чекає “ще багато болю та сліз”. Але висловив упевненість, що українській народ усе переживе, ворога – поборе, а свою землю – звільнить.

“Тому згадайте тих, хто нас веде в бій за Свободу й Незалежність. Ці люди не без гріхів, але для наших нащадків, повірте, вони стануть святими українського народу (якщо не зрадять і не підуть на манівці). А це: Генерал Валерій Залужний і його команда генералів, офіцерів та всіх бійців ЗСУ; Генерал Василь Малюк і його команда генералів, офіцерів та всіх бійців СБУ; Генерал Кирило Буданов і його команда генералів, офіцерів та всіх бійців ГУР”, – підсумував екснардеп.

Раніше Олег Сенцов розповів, чому контрнаступ пішов не так, як очікувалося.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *